MENI
26.4.2018.

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović razgovarao sa ministrom agrarnog i prostornog uređenja i šefom Agencije za državno zemljište Republike Indonezije

Prijateljski odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Indonezije u narednom razdoblju trebaju biti ojačani snažnijom ekonomskom suradnjom i povećanjem robne razmjere jer zemljopisna udaljenost ne smije i ne može biti prepreka unaprjeđenju odnosa dvaju zemalja. Ovo je istaknuto danas tijekom susreta zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefika Džaferovića sa ministrom agrarnog i prostornog uređenja i šefom Agencije za državno zemljišta Republike Indonezije Sofyan Džalilom.

Zahvalivši se Indoneziji na sveukupnoj pomoći Bosni i Hercegovini posebno u procesu stabilizacije prigoda kao i konkretnoj pomoći gospodin Džaferović istaknuo je da robna razmjena između dvaju zemalja nije na zadovoljavajućoj razini i da postoji mnogo prigoda za jačanje odnosa, posebno u oblasti poljoprivrede i drvne industrije.

Sugovornici su ocjenili da postoje svi uvjeti za političku, kulturnu i ekonomsku suradnju, kao i investiranje Indonezije u Bosnu i Hercegovinu. Turizmu kao jednom od velikih potencijala, istaknuto je, treba posvetiti posebnu pozornost a jedan od prvih koraka je liberalizacija viznog režima.

Tijekom susreta razgovarano je i o unaprjeđenju parlamentarne suradnje kako na razini skupina prijateljstava tako i na razini intenzivnije komunikacije vodstava parlamenata. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću