MENI
24.4.2018.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Шефик Џаферовић разговарао са нерезидентном амбасадорком Краљевине Мароко за Босну и Херцеговину

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић сусрео се данас са нерезидентном амбасадорком Краљевине Мароко за Босну и Херцеговину Nour El Houda Marrakchi.

Током разговора је оцијењено да су политички, економски и културни односи БиХ и Марока на врло високом нивоу и да их не оптерећују било каква међусобно отворена и неразјашњена питања. Ти односи базирани су на међусобном уважавању те поштивању суверенитета и територијалног интегритета двије земље а истовремено, констатовано је да би било битно убрзати рад на међудржавним споразумима како би се простор за сарадњу и додатно проширио.

Економска сарадња између БиХ и Марока има дугу традицију, међутим данас је истакнуто, да она свакако није на задовољавајућем нивоу и да је нужно искористити сваку прилику да се обим робне размјене подигне на знатно виши ниво.

За сарадњу између парламената Марока и БиХ речено је да је квалитетна и на билатералном и на мултилатералном плану али да би је требало унаприједити како на нивоу парламентарних група пријатељства и парламентарних радних тијела тако и на највишем нивоу. (крај)  


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу