MENI
24.4.2018.

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović razgovarao sa nerezidentnom veleposlanicom Kraljevine Maroko za Bosnu i Hercegovinu

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susreo se danas sa nerezidentnom veleposlanicom Kraljevine Maroko za Bosnu i Hercegovinu Nour El Houda Marrakchi.

Tijekom razgovora je ocijenjeno da su politički, ekonomski i kulturni odnosi BiH i Maroka na vrlo visokoj razini i da ih ne opterećuju bilo kakva međusobno otvorena i nerazjašnjena pitanja. Ti odnosi bazirani su na međusobnom uvažavanju te poštivanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta dvaju zemalja a istodobno, konstatirano je da bi bilo bitno ubrzati rad na međudržavnim sporazumima kako bi se prostor za suradnju i dodatno proširio.

Ekonomska suradnja između BiH i Maroka ima dugu tradiciju, međutim danas je istaknuto, da ona svakako nije na zadovoljavajućoj razini i da je nužno iskoristiti svaku prigodu da se obim robne razmjene podigne na znatno višu razinu.

Za suradnju između parlamenata Maroka i BiH rečeno je da je kvalitetna i na bilateralnom i na multilateralnom planu ali da bi je trebalo unaprijediti kako na razini parlamentarnih skupina prijateljstva i parlamentarnih radnih tijela tako i na najvišoj razini. (kraj)  


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću