MENI
22.3.2018.

Замјеник предсједавајуће Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Шефик Џаферовић разговарао са министром правде Мађарске

Замјеник предсједавајуће Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Шефик Џаферовић сусрео се данас са министром правде Мађарске Laszlom Trosccayijem који борави у службеној посјети нашој земљи.

Истичући задовољство због чињенице да су политички али и сваки други односи између наше двије земље на врло високом нивоу, господин Џаферовић изразио је захвалност за подршку коју нам пријатељска Мађарска пружа на евроатлантском путу. При томе је посебно истакао успјешну сарадњу коју су парламенти у БиХ имали са Парламентом Мађарске у оквиру Twinning пројекта који је провођен са циљем јачања институционалних капацитета за приступање наше земље Европској унији.

Током данашњег разговора, замјеник предсједавајуће Представничког дома упознао је госта са специфичностима правног система наше земље. Разговарано је, такође, и о настојањима да се у правној сфери постигне напредак неопходан за успоставу пуне владавине права и достизање високих европских стандарда. (крај)

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу