MENI
18.1.2017.

Изашао нови број „Парламента“ за период октобар - децембар 2016.

У новом издању „Парламента“, публикације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) коју припрема и уређује Информационо – документациони сектор ПСБиХ издвојено је да је шеф Делегације Европске уније и специјални представник Европске уније у Босни и Херцеговини амбасадор Lars-Gunnar Wigemark предао ПСБиХ овогодишњи Извјешта о напретку БиХ, честитајући при томе руководству ове институције на позитивној улози у реформским процесима.

Осим детаљног прегледа законодавних активности оба дома, као и радних тијела ПСБиХ, у овој публикацији о активностима ПСБиХ у периоду од октобра до краја децембра 2016. године објављене су и информације о боравку делегације Одбора за европске интеграције Народне скупштине Републике Србије у ПСБиХ и састанцима које је ова делегација том приликом имала са члановима Колегијума Дома народа ПСБиХ, члановима Заједничке комисије за европске интеграције ПСБиХ, Комисије за спољне послове Представничког дома ПСБиХ, Комисије за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације Дома народа ПСБиХ и члановима Групе пријатељства ПСБиХ за сусједне земље.

Осим наведеног, „Парламент“ је донио и информацију о одржаној Конференцији на тему: „Актуелно стање у сектору одбране и безбједности БиХ“, која је у организацији Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ одржана у згради ПСБиХ, као и информацију о одржаном засједању Парламентарне скупштине Централноевропске иницијативе, које је под предсједавањем Босне и Херцеговине овим тијелом одржано у Сарајеву.

У „Парламенту“ је објављен и чланак о формирању Огранка Глобалне организације парламентараца за борбу против корупције (ГОПАК) у ПСБиХ, као и о формирању Извршног огранка ГОПАК-а ПСБиХ.

У оквиру прегледа активности посебних и независних тијела ПСБиХ, „Парламент“, између осталог, доноси активности које су у извјештајном периоду спровели парламентарни војни повјереник БиХ, Вијеће националних мањина, Независни одбор ПСБиХ и Одбор за жалбе грађана.

Кад је ријеч о активностима Секретаријата ПСБиХ у „Парламенту“ се могу прочитати текстови о одржаном Регионалном састанку парламентарних служби за информационе технологије, која је у организацији ПСБиХ одржана у згради Парламентарне скупштине БиХ, као и одржаној Петој конференцији секретара радних тијела из парламената и скупштина у БиХ, која је одржана у Коњицу. Напосљетку „Парламент“ доноси и информацију да је у функцији нова службена интернет страница ПСБиХ. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу