MENI
18.1.2017.

Izašao novi broj „Parlamenta“ za razdoblje listopad - prosinac 2016.

U novom izdanju „Parlamenta“, publikacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) koju priprema i uređuje Informacijsko – dokumentacijski sektor PSBiH izdvojeno je da je šef Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark predao PSBiH ovogodišnje Izvješće o napretku BiH, čestitajući pri tome vodstvu ove institucije na pozitivnoj ulozi u reformskim procesima.

Osim detaljnog pregleda zakonodavnih aktivnosti obaju domova, kao i radnih tijela PSBiH, u ovoj publikaciji o aktivnostima PSBiH u razdoblju od listopada do kraja prosinca 2016. godine objavljene su i informacije o boravku izaslanstva Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije u PSBiH i sastancima koje je ovo izaslanstvo tom prigodom imalo sa članovima Kolegija Doma naroda PSBiH, članovima Zajedničkog povjerenstva za europske integracije PSBiH, Povjerenstva za vanjske poslove Zastupničkog doma PSBiH, Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Doma naroda PSBiH i članovima SKupine prijateljstva PSBiH za susjedne zemlje.

Osim navedenog, „Parlament“ je donio i informaciju o održanoj Konferenciji na temu: „Aktualno stanje u sektoru obrane i sigurnosti BiH“, koja je u organizaciji Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH održana u zgradi PSBiH, kao i informaciju o održanom zasjedanju Parlamentarne skupštine Srednjoeuropske inicijative, koje je pod predsjedavanjem Bosne i Hercegovine ovim tijelom održano u Sarajevu.

U „Parlamentu“ je objavljen i članak o formiranju Ogranka Globalne organizacije parlamentaraca za borbu protiv korupcije (GOPAC) u PSBiH, kao i o formiranju Izvršnog ogranka GOPAC-a PSBiH.

U okviru pregleda aktivnosti posebnih i neovisnih tijela PSBiH, „Parlament“, između ostalog, donosi aktivnosti koje su u izvještajnom razdoblju sproveli parlamentarni vojni povjerenik BiH, Vijeće nacionalnih manjina, Neovisni odbor PSBiH i Odbor za žalbe građana.

Kad je riječ o aktivnostima Tajništva PSBiH u „Parlamentu“ se mogu pročitati tekstovi o održanom Regionalnom sastanku parlamentarnih službi za informacijske tehnologije, koja je u organizaciji PSBiH održana u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, kao i održanoj Petoj konferenciji tajnika radnih tijela iz parlamenata i skupština u BiH, koja je održana u Konjicu. Naposljetku „Parlament“ donosi i informaciju da je u funkciji nova službena internet stranica PSBiH. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću