MENI
13.1.2015

Susret predsjedavajućeg Predstavničkog doma Šefika Džaferovića i ambasadora Rumunije u BiH


Bosna i Hercegovina i Rumunija imaju vrlo dobre međusobne političke odnose, međutim neiskorišten je prostor za unaprijeđenje ekonomske saradnje dvije države., istaknuto je prilikom današnjeg susreta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefika Džaferovića s ambasadorom Rumunije u našoj zemlji Filipom Teodorescuom.

Ističući punu podršku Rumunije putu Bosne i Hercegovine ka članstvu u Evropskoj uniji i NATO, ambasador Teodorescu je rekao da britansko-njemačka inicijativa koja je prerasla u inicijativu EU jasno pokazuje da za izlazak BiH iz faze razvojne stagnacije postoji puni interes evropske zajednice država i da takvu dobru atmosferu naša zemlja svakako treba na najbolji način iskoristiti.

Predsjedavajući Džaferović složio se sa takvom ocjenom izrazivši nadu da će narednih dana biti prevaziđena neka osporavanja Zajedničke izjave koju je usaglasilo Predsjedništvo BiH i koja bi uskoro trebala da bude na dnevnom redu u Parlamentarnoj skupštini BiH. On je to potkrijepio tvrdnjom da pitanje evropskih integracija nije pitanje vlasti i opozicije nego svih političkih snaga i svakog građanina BiH jer su nedijeljive i koristi takvog opredijeljenja ali i štete koje trpimo zbog zastoja na evropskom putu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću