MENI
25.2.2013.

Представници Секретаријата Парламентарне скупштине БиХ боравили у студијској посјети Државном збору Словеније


Чланови Колегијума Секретаријата Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине са сарадницима боравили су у радној посјети Државном збору Словеније. У оквиру Делегације коју су чинили виши званичници и чланови Парламентарне скупштине БиХ, Народне скупштине Републике Српске, Парламента Федерације БиХ и Скупштине Брчко Дистрикта су имали прилику да се упознају са организацијом и функционисањем служби у парламенту државе чланице Европске уније, сазнају више о структурним промјенама које је потребно подузети како би се повећала транспарентност и ефикасност у раду, те да успоставе ближе радне контакте са својим колегама у Словенији.

“Квалитативна и једноставна рјешења у организацији цјелокупног парламентарног рада су донијела велике уштеде парламенту Словеније, а то је нешто што је потребно и нама у БиХ”, истакао је приликом посјете Ферид Буљубашић, секретар Заједничке службе Парламентарне скупштине БиХ.

Иначе, једнодневна студијска посјета реализована је као дио пројекта “Модернизација ентитетских парламената и Скупштине Брчко Дистрикта за Европу”, којег подржавају Мисија ОЕБС-а у БиХ и Амбасада Велике Британије у БиХ. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу