MENI
25.7.2013.

Штампан нови број билтена ПСБиХ – Парламент


Секретаријат Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине штампао је нови број билтена – Парламент, у којем се налазе информације о дешавањима у ПСБиХ у априлу, мају и јуну 2013. године.

Између осталог, у њему се налазе информације о законодавним активностима Представничког дома и Дома народа ПСБиХ , трајању сједница и броју тачака дневног реда о којима се водила расправа.

Читаоци се могу упознати да је Уставноправна комисија Представничког дома ПСБиХ 22. маја одржала тематску сједницу о високом образовању, а Комисија за спољне послове Представничког дома ПСБиХ 3. јуна тематску сједница на тему „Активности Министарства иностраних послова БиХ“, као и да је на 27. сједници Уставноправне комисије Дома народа ПСБиХ разговарано о даљим активностима у вези измјена и допуна Пословника Дома народа ПСБиХ.

Као један од догађаја који су, према новом Билтену, обиљежили протекли период, може се истакнути службена посјета делегације Парламентарне скупштине БиХ Краљевини Саудијској Арабији од 11. до 13. маја. Делегацију су чинили предсједавајући Божо Љубић и замјеник предсједавајућег Представничког дома ПСБиХ Денис Бећировић, замјеник предсједавајућег Дома народа ПСБиХ Огњен Тадић и предсједавајући Клуба бошњачког народа у Дому народа ПСБиХ Халид Гењац. Такође, у Билтену је истакнуто и да је ПСБиХ 16. априла посјетила делегација Велике народне скупштине Републике Турске, на челу са њеним предсједником Џемилом Чичеком и том приликом разговарало са члановима колегијума оба дома ПСБиХ.

У оквиру актуелности из Секретаријата ПСБиХ, читаоци имају прилику прочитати да је након више од четири године успјешног рада и два продужетка пројекта, у мају окончан УСАИД-ов Пројекат јачања парламената у БиХ. Између осталог, путем овог Пројекта је отворен Центар за посјетиоце, гдје је омогућено да у протекле четири године Парламентарна скупштина БиХ на најбољи могући начин угости више хиљада грађана и организује њихове сусрете са посланицима и делегатима. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу