MENI
27.9.2013.

Održana Druga godišnja Konferencija tajnika radnih tijela iz parlamenata u BiH pod nazivom: „Efikasna organizacija javnih događaja od strane radnih tijela parlamenata”


U cilju jačanja suradnje, razmjene iskustava te stjecanja novih znanja i vještina voditelja radnih tijela i službi parlamenata na svim razinama vlasti u BiH, u Konjicu je 26. i 27. 9. 2013. održana Druga godišnja konferencija tajnika radnih tijela parlamenata u Bosni i Hercegovini na temu: „Efikasna organizacija javnih događaja od strane radnih tijela parlamenata” (u daljem tekstu: Konferencija).

Konferencija je održana u organizaciji Parlamentarnog odjela Misije OESS-a u BiH, a sudjelovanje u njenom radu uzeli su tajnici povjerenstava i šefovi sektora i odjela iz Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH), Parlamenta Federacije BiH (PFBiH), Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), te Skupštine Brčko distrikta BiH (SBD BiH).

Konferencija je organizirana kao nastavak aktivnosti nakon prošlogodišnje Konferencije pod nazivom: “U susret ostvarivanju profesionalnih standarda: Jačanje uloge, poboljšanje kvaliteta rada i poticanje suradnje”, a tematski se bavila konkretnim pitanjima bitnim za dobro funkcioniranje radnih tijela, poput planiranja i organizacije javnih događaja, debata i rasprava.

Konferencija je okončana donošenjem većeg broja preporuka, koju će, nakon sublimiranja, Parlamentarni odjel Misije OESS-a u BiH dostaviti svim sudionicima Konferencije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću