MENI
27.9.2013.

Одржана Друга годишња Конференција секретара радних тијела из парламената у БиХ под називом: „Ефикасна организација јавних догађаја од стране радних тијела парламената”


У циљу јачања сарадње, размјене искустава те стицања нових знања и вјештина руководилаца радних тијела и служби парламената на свим нивоима власти у БиХ, у Коњицу је 26. и 27. 9. 2013. одржана Друга годишња конференција секретара радних тијела парламената у Босни и Херцеговини на тему: „Ефикасна организација јавних догађаја од стране радних тијела парламената” (у даљем тексту: Конференција).

Конференција је одржана у организацији Парламентарног одјела Мисије ОЕБС-а у БиХ, а учешће у њеном раду узели су секретари комисија и шефови сектора и одјела из Парламентарне скупштине БиХ (ПСБиХ), Парламента Федерације БиХ (ПФБиХ), Народне скупштине Републике Српске (НСРС), те Скупштине Брчко дистрикта БиХ (СБД БиХ).

Конференција је организована као наставак активности након прошлогодишње Конференције под називом: “У сусрет остваривању професионалних стандарда: Јачање улоге, побољшање квалитета рада и потицање сарадње”, а тематски се бавила конкретним питањима битним за добро функционисање радних тијела, попут планирања и организације јавних догађаја, дебата и расправа.

Конференција је окончана доношењем већег броја препорука, коју ће, након сублимирања, Парламентарни одјел Мисије ОЕБС-а у БиХ доставити свим учесницима Конференције. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу