MENI
29.10.2013.

Tiskan novi broj biltena PSBiH – Parlament


Informacije o službenom posjetu Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, 8. srpnja ove godine, jedan je od interesantnijih sadržaja sa kojim se mogu upoznati čitatelji novog broja biltena PSBiH – Parlament za razdoblje srpanj-rujan 2013. godine.

Također, kao značajnije vijesti, izdvojeno je da su članovi Kolegija Zastupničkog doma PSBiH razgovarali sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova i europskih integracije Crne Gore Igorom Lukšićem, da je održan prvi zvanični susret budućih twining partnera - bosanskohercegovačkih zakonodavnih institucija i parlamenata Francuske i Mađarske, kao i da je održana Druga godišnja konferencija radnih tijela iz parlamenata u BiH.

U ovom broju Biltena može se, između ostalog, pročitati i da je Povjerenstvo za financije i proračun Zastupničkog doma PSBiH na 37. i 38. sjednici razmatralo revizorska izvješća o financijskom poslovanju institucija BiH za 2012. godinu koja su dobila „mišljenja s rezervom uz isticanje predmeta“, Ustavnopravno povjerenstvo Doma naroda PSBiH na 32. sjednici podržalo Prijedlog zakona o programu zaštite svjedoka u BiH, a Zajedničko povjerenstvo za obranu i sigurnost BiH na 26. sjednici vodilo raspravu o stanju sigurnosti i prosvjedima održanim ispred zgrade institucija BiH od 05. do 07. lipnja 2013. godine.

Sastavni dio sadržaja novog biltena su i podaci zakonodavnim aktivnostima obaju domova PSBiH, trajanju sjednica i broju točaka dnevnog reda o kojima se vodila rasprava. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću