MENI
29.10.2013.

Штампан нови број билтена ПСБиХ – Парламент


Информације о службеној посјети Предсједника Републике Хрватске Иве Јосиповића Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине, 8. јула ове године, један је од интересантнијих садржаја са којим се могу упознати читаоци новог броја билтена ПСБиХ – Парламент за период јули - септембар 2013. године.

Такође, као значајније вијести, издвојено је да су чланови Колегијума Представничког дома ПСБиХ разговарали са потпредсједником Владе и министром спољних послова и европских интеграције Црне Горе Игором Лукшићем, да је одржан први званични сусрет будућих twining партнера - босанскохерцеговачких законодавних институција и парламената Француске и Мађарске, као и да је одржана Друга годишња конференција радних тијела из парламената у БиХ.

У овом броју Билтена може се, између осталог, прочитати и да је Комисија за финансије и буџет Представничког дома ПСБиХ на 37. и 38. сједници разматрала ревизорске извјештаје о финансијском пословању институција БиХ за 2012. годину која су добила „мишљења с резервом уз истицање предмета“, Уставноправна комисија Дома народа ПСБиХ на 32. сједници подржала Предлог закона о програму заштите свједока у БиХ, а Заједничка комисија за одбрану и безбједност БиХ на 26. сједници водила расправу о стању безбједностии просвједима одржаним испред зграде институција БиХ од 05. до 07. јуна 2013. године.

Саставни дио садржаја новог билтена су и подаци законодавним активностима оба дома ПСБиХ, трајању сједница и броју тачака дневног реда о којима се водила расправа. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу