MENI
26.9.2014.

Делегација парламената БиХ у посјети Народној скупштини Србије


Делегација парламената Босне и Херцеговине предвођена секретаром Заједничке службе Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Феридом Буљубашићем боравила је у дводневној студијској посјети Народној скупштини Србије током које се упознала са организацијом, структуром и радом Генералног секретаријата Народне скупштине Србије и Службе за финансије и буџет највише законодавне институције сусједне земље.

Током посјете, чији је домаћин била генерална секретарка Народне скупштине Србије госпођа Јана Љубичић, гости су се упознали са процесом припреме и усвајања буџета Народне скупштине Србије, као и са начинима ефикасног извршења и са процесом интерне контроле и ревизије буџета Народне скупштине Србије.

Студијска посјета Народној скупштини Србије организована је у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Босни и Херцеговини, а осим господина Буљубашића у делегацији ПСБиХ били су још и руководилац Сектора за финансије ПСБиХ Немања Гојковић и руководилац Јединице за интерну ревизију ПСБиХ Неџад Голетић. У делегацији парламената Босне и Херцеговине били су и представници Народне скупштине Републике Српске, Парламентарне скупштине Федерације Босне и Херцеговине и Скупштине Брчко дистрикта Босне и Херцеговине. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу