MENI
6.10.2011

Članovi Stalne delegacije PSBiH na godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupština NATO-a u Bukureštu


Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Sjevernoatlantskog saveza (NATO), Milorad Živković i članovi Delegacije Božo Ljubić i Asim Sarajlić, učestvovati će na 57. godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a koja se održava u Bukureštu od 7. do 10. oktobra 2011.g.
Tokom zasjedanja, čiji je rad organiziran po komisijama, bit će razmatrani izvještaji komisija, a na plenarnom zasjedanju, zakazanom za 10. oktobar predviđeno je da se učesnicima obrati predsjedavajući Parlamentarne skupštine NATO-a, dr. Karl A. Lamers, generalni sekretar NATO-a Anders Fogh Rasmussen, predsjednik Rumunije, Traian Basescu, predsjedavajući Senata Rumunije, Mircea Dan Geoana i mnogi drugi zvaničnici.
Tokom 57. godišnjeg zasjedanja PS NATO-a razgovarat će se o brojnim otvorenim pitanjima savremenog svijeta, a posebno o angažiranju u Afganistanu, novom strateškom konceptu Sjevernoatlantskog saveza i o ekonomskoj krizi koja se reflektirala na pojedine zemlje članice NATO.
Izvještaji komisija i preporuke koji se usvoje na zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a, upućuju se na razmatranje vladama i parlamentima država članica i pridruženih članica Sjevernoatlanstkog saveza. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću