MENI
2.4.2012

Počeo trodnevni radni sastanak Interresorne radne grupe za izmjene i dopune Izbornog zakona, Zakona o finansiranju političkih stranaka i Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH


Danas je na Jahorini počeo trodnevni radni sastanak Interresorne radne grupe za izmjene i dopune Izbornog zakona, Zakona o finansiranju političkih stranaka i Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine, koji se održava do 04. aprila 2012. godine.

Kako je naglašeno, cilj radnog sastanka je konačno definiranje izmjena i dopuna pomenutih zakona kako bi se, u formi amandmana, uputile u parlamentarnu proceduru.
Danas je Interresorna radna grupa radila na izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka, drugog dana će se razgovarati o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, a posljednjeg dana održavanja radnog sastanka, pokušat će se postići konačan dogovor u vezi izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

Na sastanku, pored predsjedavajućeg Interresorne radne grupe, Halida Genjca, iz Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine učestvuju i članovi Nermina Zaimović-Uzunović, Borjana Krišto, Milorad Živković, Dragutin Rodić i Niko Lozančić.
Također, učesnici su i članovi Interresorne radne grupe iz Vijeća ministara BiH i Centralne izborne komisije BiH, kao i predstavnici Misije OSCE-a u BiH, OSCE/ODIHR-a i Vijeća Evrope. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću