MENI
30.5.2012

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u službenoj posjeti Kanadi


Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koju čine predsjedavajući Predstavničkog doma Milorad Živković, zamjenik predsjedavajućeg Denis Bećirović, predsjedavajući Grupe prijeteljstva PS BiH sa Kanadom Drago Kalabić i delegat u Domu naroda PS BiH Martin Raguž, u okviru uzvratne bilateralne posjete Parlamentu Kanade susrela se sa predsjednikom Predstavničkog doma Andrew Sheerom, i sa predsjednikom Senata Kanade Noel Kinsellom.

Tokom ovih sastanaka izražena je nada da se odnosi između naših parlamenata mogu i trebaju unaprijediti, čemu bi svakako doprinijela i ratifikacija sporazuma značajnih za bh. dijasporu u ovoj zemlji, posebno Sporazuma o socijalnoj zaštiti, Sporazuma o mladima kao i drugih dokumenata koji bi omogućili bolju, sigurniju perspektivniju budućnost.
Predsjedavajući Živković i članovi bh. delegacije su i ovom prilikom zahvalili Kanadi na pomoći koju je pružala narodu i državi BiH, učešćem vojnih snaga u očuvanju mira kao i u izgradnji demokratskih procesa u našoj zemlji.

Tokom sastanaka sa predsjednicima oba doma Parlamenta Kanade, ali i sa članovima Komisije za nacionalnu odbranu, Komisije za vanjske odnose i međunarodni razvoj te drugim predstavnicima parlamenta ove zemlje, izražena je nada da će Kanada podržati evropski put Bosne i Hercegovine i članstvo u NATO savezu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću