MENI
4.12.2023

Članovi Nezavisnog odbora PSBiH posjetili Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

Predsjednik Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Enes Obralija i članovi Nezavisnog odbora Mate Miletić i Milan Stanić posjetili su danas, u okviru planskih aktivnosti Nezavisnog odbora za ovu godinu, Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH i razgovarali sa rukovodstvom Direkcije.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Enes Karić, te zamjenici direktora Direkcije Đuro Knežević i Goran Amidžić upoznali su članove Nezavisnog odbora o stanju i razvoju Direkcije od preuzimanja dužnosti novog rukovodstva. Istaknuli su aktivnosti u cilju povećanja kapaciteta, kroz kontinuitet obuka i opremanja Direkcije. Također su govorili o aktivnostima usmjerenim na poboljšanje i razvoj komunikacije, koordinacije i saradnje između policijskih tijela, kako na nivou Bosne i Hercegovine tako i na međunarodnom planu, u skladu sa zakonskim nadležnostima.

Članovi rukovodstva Direkcije upozorili su i na probleme koji se odnose na nedovoljnu kadrovsku popunjenost policijskim službenicima, kao i na teškoće u materijalno -tehničkom opremanju policijskih službenika, što je, kako su naglasili, neophodno za potpunu operativnu funkcionalnost Direkcije.

Predsjednik Nezavisnog odbora PSBiH Enes Obralija zahvalio se na informacijama o razvoju Direkcije, te izrazio zadovoljstvo postignutim napretkom. U ime Nezavisnog odbora, Obralija je izrazio spremnost da podrži ulogu Direkcije u policijskom sistemu u BiH u okviru njene nadležnosti i okviru nadležnosti Nezavisnog odbora PSBiH. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću