MENI
2.11.2012

Članovi ustavnopravnih komisija oba doma PSBiH razgovarali sa delegacijom Komisije za vanjske poslove Parlamenta Švicarske


Predsjedavajući Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Šefik Džaferović i član Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Martin Raguž razgovarali su danas sa delegacijom Komisije za vanjske poslove Parlamenta Švicarske koje je predvodio predsjedavajući Hannes Germann, u vezi nastavka saradnje na projektu Vlade Švicarske Konfederacije „Pomoć Švicarske ustavnim promjenama u Bosni i Hercegovini“.

Tokom razmijene mišljenja u vezi aktuelne političke situacije u BiH, odnosno provođenja ustavnih reformi, članovi ustavnopravnih komisija oba doma PSBiH su istakli kako je po tom pitanju na prvom mjestu postizanje dogovora oko rješenja presude Suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetu Sejdić i Finci protiv BiH. Prema njihovim riječima, nakon toga treba pristupiti i daljnjim izmjenama Ustava BiH, a sve s ciljem što skorijeg ulaska BiH u Evropsku uniju.

Članovi delegacije Parlamenta Švicarske su zahvalili gospodinu Džaferoviću i Ragužu na upoznavanju sa aktuelnom političkim situacijom, te izrazili nadu da će BiH u što skorije vrijeme izvršiti izmjene Ustava u smislu funkcionalnosti, efikasnosti države i jednakosti svih njenih građana. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću