MENI
18.1.2013

Stalna delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvovat će na Prvom dijelu redovnog zasjedanja PS Vijeća Evrope


Stalna delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koje čine Milica Marković, Ismeta Dervoz, Borjana Krišto, Saša Magazinović, Senad Šepić i Mladen Ivanić, učestvovat će na Prvom dijelu redovnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (PSVE) koje se od 21. do 25. januara 2013. godine održava u Strasbourgu.
Na početku zasjedanja, obavit će se izbor potpredsjednikâ i promjene u članstvima odbora PSVE-a.

Kako je najavljeno, tokom petodnevnog zasjedanja učesnici će, između ostalog, raspravljati o sljedećim temama: „Situacija na Kosovu i uloga Vijeća Evrope“, „Aktivnosti Evropske banke za obnovu i razvoj“, „Osiguravanje održivosti Suda iz Strasbourga: strukturalni nedostaci u zemljama stranama“, kao i o temi „Gruzija i Rusija: humanitarna situacija u regijama pogođenim ratom i sukobima“.
Također, razmijenit će se mišljenja i u vezi poštivanja obaveza i angažmana Azerbejdžana, Konvencije Vijeća Evrope za borbu protiv trgovine organima, tkivima i ćelijama ljudskog porijekla, stanja slobode medija u Evropi, postmonitoring dijaloga sa Bugarskom, ravnopravnosti spolova i usklađivanja porodičnog i profesionalnog života i podjeljenosti odgovornosti, kao i trgovini radnicima imigrantima s ciljem prisilnog rada. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću