MENI
9.3.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović održao sastanak s ambasadorom Mađarske

“Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas u Sarajevu sastanak s ambasadorom Mađarske u BiH, Nj. E. Krisztiánom Pósa.

Zvaničnici su tom prilikom razgovarali o bilateralnim odnosima dvije države, aktuelnim temama i procesima u Bosni i Hercegovini, kao i o procesu integracija u Evropsku uniju i Sjevernoatlantski savez te ekonomskoj saradnji.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Čović upoznao je ambasadora s aktuelnim procesima funkcioniranja i uspostave vlasti na različitim nivoima, posebno naglašavajući kako su stabilan politički dijalog i ravnopravnost tri konstitutivna naroda osnov napretka na EU i NATO putu.

Također, nakon unaprjeđenja Bosne i Hercegovine u status zemlje kandidatkinje, zamjenik predsjedavajućeg Čović je kazao kako iščekuje dalje snažne iskorake na EU, ali i NATO putu.

Na koncu, bilateralni odnosi su ocijenjeni kao zadovoljavajući te su tom prilikom zvaničnici govorili o mogućem daljem jačanju saradnje dvije zemlje, u privredi i drugim važnim područjima.” (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću