MENI
26.1.2021.

Чланови Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ примили у наступну посјету команданта ЕУФОР-а у БиХ

Предсједавајући Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Асим Сарајлић и чланови Заједничке комисије Марина Пендеш, Бариша Чолак, Шемсудин Мехмедовић, Сања Вулић, Џенан Ђонлагић и Драган Мектић данас су у наступну посјету примили новог команданта ЕУФОР-а, генерал – мајора Alexandera Platzera.

Током сусрета чланови Заједничке комисије упознали су генерала Platzera и његове сараднике са активностима Заједничке комисије у протеклом период, као и са планираним  активности у 2021. години.

Посебно се разговарало о мигранској кризи, стању безбједности, као и о општем стању у сектору одбране и безбједности.

Чланови Заједничке комисије посебно су изразили задовољство прошлоседмичном радном посјетом Министарству безбједности БиХ, током које су се детаљно упознали с проблемима у вези са мигрантском кризом.

Током састанка било је ријечи и о активностима Оружаних снага БиХ, потреби њиховог опремања за помоћ цивилном становништву, процесу војног деминирања, као и о низу других питања која су приоритети у овој години.

Генерал Platzer упознао је чланове Заједничке комисије са плановима Мисије ЕУФОР-а у 2021. години, те могућностима унапређења сарадње у складу са мандатом Мисије и позитивним искуствима у досадашњој сарадњи ЕУФОР-а са институцијама БиХ. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу