MENI
26.1.2021.

Članovi Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH primili u nastupni posjet zapovjednika EUFOR-a u BiH

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Asim Sarajlić i članovi Zajedničkog povjerenstva Marina Pendeš, Bariša Čolak, Šemsudin Mehmedović, Sanja Vulić, Dženan Đonlagić i Dragan Mektić danas su u nastupni posjet primili novog zapovjednika EUFOR-a, general – bojnika Alexandera Platzera.

Tijekom susreta članovi Zajedničkog povjerenstva upoznali su generala Platzera i njegove suradnike sa aktivnostima Zajedničkog povjerenstva u proteklom razdoblju, kao i sa planiranim aktivnostima u 2021. godini.

Posebno se razgovaralo o migranskoj krizi, stanju sigurnosti, kao i o općem stanju u sektoru obrane i sigurnosti.

Članovi Zajedničkog povjerenstva posebno su izrazili zadovoljstvo prošlotjednim radnim posjetom Ministarstvu sigurnosti BiH, tijekom koje su se detaljno upoznali s problemima u vezi sa migrantskom krizom.

Tijekom sastanka bilo je riječi i o aktivnostima Oružanih snaga BiH, potrebi njihovog opremanja za pomoć civilnom stanovništvu, procesu vojnog deminiranja, kao i o nizu drugih pitanja koja su prioriteti u ovoj godini.

General Platzer upoznao je članove Zajedničkog povjerenstva sa planovima Misije EUFOR-a u 2021. godini, te mogućnostima unaprjeđenja suradnje u skladu sa mandatom Misije i pozitivnim iskustvima u dosadašnjoj suradnji EUFOR-a sa institucijama BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću