MENI
5.2.2020.

Одржана 2. сједница Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ

На 2. сједници Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ усвојен је Извјештај о издатим исправама и одбијеним захтјевима за издавање исправа за спољнотрговински промет оружја, војне опреме и робе посебне намјене за 2017. годину и Извјештај о реализацији издатих исправа за спољнотрговински промет оружја, војне опреме и робе посебне намјене за 2017. годину.

Усвојен је и у даљу парламентарну процедуру упућен Извјештај о раду парламентарног војног повјереника БиХ за 2018. годину.

Комисија је усвојила је и у даљу парламентарну процедуру упутила и Извјештај о раду Одбора за жалбе грађана Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) за 2018. годину.

Чланови Комисије усвојили су и Извјештај о раду Независног одбора ПСБиХ за 2018. годину, као и План рада Независног одбора ПСБиХ за 2019. годину.

Комисија је усвојила и Извјештај о раду Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ за 2018. годину, као и Оријентациони радни план Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ за 2020. годину.

С дневног реда сједнице, ради одсутности предлагача, скинута је посланичка иницијатива Предрага Којовића, којом се Савјет министара БиХ обавезује да уради анализу пропусности државне границе БиХ и опремљености Граничне полиције БиХ за бољу контролу државне границе. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу