MENI
5.2.2020

Održana 2. sjednica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH

Na 2. sjednici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH usvojen je Izvještaj o izdatim ispravama i odbijenim zahtjevima za izdavanje isprava za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2017. godinu i Izvještaj o realizaciji izdatih isprava za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2017. godinu.

Usvojen je i u dalju parlamentarnu proceduru upućen Izvještaj o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za 2018. godinu.

Komisija je usvojila je i u dalju parlamentarnu proceduru uputila i Izvještaj o radu Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za 2018. godinu.

Članovi komisije usvojili su i Izvještaj o radu Nezavisnog odbora PSBiH za 2018. godinu, kao i Plan rada Nezavisnog odbora PSBiH za 2019. godinu.

Komisija je usvojila i Izvještaj o radu Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH za 2018. godinu, kao i Orijentacioni radni plan Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH za 2020. godinu.

S dnevnog reda sjednice, radi odsutnosti predlagača, skinuta je poslanička inicijativa Predraga Kojovića, kojom se Vijeće ministara BiH obavezuje da uradi analizu propusnosti državne granice BiH i opremljenosti Granične policije BiH za bolju kontrolu državne granice. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću