MENI
3.2.2020.

Održana 3. sjednica Povjerenstva za promet i veze

Na 3. sjednici Povjerenstva za promet i veze Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržana je i u daljnju parlamentarnu proceduru upućena zastupnička inicijativa Damira Arnauta koja glasi: „Na temelju članka 8. Poslovnika Zastupničkog doma PSBiH, podnosim zastupničku inicijativu kojom se od Ministarstva komunikacija i prometa BiH traži da pripremi i u proceduru dostavi izmjene i dopune Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u Bosni i Hercegovini, kojim bi se značajno pooštrile sankcije za vozače motornih vozila u praktičnom upravljanju vozilom kod kojih se utvrdi količina alkohola u krvi preko 1.5 g/kg (članak 174. stav (2) Zakona)“.

Povjerenstvo nije podržalo principe Prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Zakona o putnim ispravama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagatelj zastupnik Damir Arnaut.

Povjerenstvo je usvojilo Izvješće o radu Državnog regulatornog povjerenstva za električnu energiju u 2018. godini.

K znanju je primljen Financijski plan Državnog regulatornog povjerenstva za električnu energiju za 2019. i za 2020. godinu.

Povjerenstvo nije usvojilo Izvješće o radu i poslovanju BHRT-a za 2017. godinu, niti Izvješće o realizaciji programskih planova BHT 1, BH Radija 1, Muzičke produkcije BHRT-a i Multimedije BHRT-a za 2017. godinu.

K znanju nije primljen Financijski plan BHRT-a za 2018. godinu i planovi rada BHRT-a za 2018. godinu.

Povjerenstvo nije usvojilo Izvješće o realizaciji programskih planova BHT 1, BH Radija 1, Muzičke produkcije BHRT-a i Multimedije BHRT-a za 2018. godinu, niti Izvješće o realizaciji Programskih planova BHRT-a i Financijskog plana BHRT-a za 2019. godinu.

Nije usvojeno ni Izvješće o radu i poslovanju BHRT-a za 2018. godinu.

Povjerenstvo je usvojilo Izvješće o radu Povjerenstva za promet i veze zastupničkog doma PSBiH u 2019. godini.

Povjerenstvo je podržalo Inicijativu Udruženja vlasnika putujućih zabavnih parkova u Bosni i Hercegovini. S tim u svezi, Povjerenstvo je zadužilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH da, izmjenom odgovarajućeg Pravilnika, riješi ovo pitanje do kraja 2020. godine. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću