MENI
3.2.2020.

Одржана 3. сједница Комисије за саобраћај и комуникације

На 3. сједници Комисије за саобраћај и комуникације Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) подржана је и у даљу парламентарну процедуру упућена посланичка иницијатива Дамира Арнаута која гласи: „На основу члана 8. Пословника Представничког дома ПСБиХ, подносим посланичку иницијативу којом се од Министарства комуникација и транспорта БиХ тражи да припреми и у процедуру достави измјене и допуне Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у Босни и Херцеговини, којим би се значајно пооштриле санкције за возаче моторних возила у практичном управљању возилом код којих се утврди количина алкохола у крви преко 1.5 г/кг (члан 174. став (2) Закона)“.

Комисија није подржала принципе Приједлога закона о измјени и допунама Закона о путним исправама Босне и Херцеговине, чији је предлагач посланик Дамир Арнаут.

Комисија је усвојила Извјештај о раду Државне регулаторне комисије за електричну енергију у 2018. години.

К знању је примљен Финансијски план Државне регулаторне комисије за електричну енергију за 2019. и за 2020. годину.

Комисија није усвојила Извјештај о раду и пословању БХРТ-а за 2017. годину, нити Извјештај о реализацији програмских планова БХТ 1, БХ Радија 1, Музичке продукције БХРТ-а и Мултимедије БХРТ-а за 2017. годину.

К знању није примљен Финансијски план БХРТ-а за 2018. годину и планови рада БХРТ-а за 2018. годину.

Комисија није усвојила Извјештај о реализацији програмских планова БХТ 1, БХ Радија 1, Музичке продукције БХРТ-а и Мултимедије БХРТ-а за 2018. годину, нити Извјештај о реализацији Програмских планова БХРТ-а и Финансијског плана БХРТ-а за 2019. годину.

Није усвојен ни Извјештај о раду и пословању БХРТ-а за 2018. годину.

Комисија је усвојила Извјештај о раду Комисије за саобраћај и комуникације Представничког дома ПСБиХ у 2019. години.

Комисија је подржала Иницијативу Удружења власника путујућих забавних паркова у Босни и Херцеговини. С тим у вези, Комисија је задужила Министарство комуникација и транспорта БиХ да, измјеном одговарајућег Правилника, ријеши ово питање до краја 2020. године. (крај)

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу