MENI
30.1.2020.

Članovi Izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe nazočili sjednici Monitoring komiteta PSVE

Članovi Izaslanstva Parlamentarne skuštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE) Alma Čolo i Saša Magazinović nazočili su danas u Strasbourgu sjednici Odbora za poštovanje obaveza i angažmana zemalja članica Vijeća Europe (Odbor za monitoring), koji je na svom dnevnom redu kao jednu od točaka imao i razmatranje stanja u Bosni i Hercegovini.

Izvjestitelji Odbora za monitornig za Bosnu i Hercegovinu Tiny Kox i Zoltán Németh iznijeli su komentare o stanju u Bosni i Hercegovini koji će poslužiti kao osnova za izradu izvješća o našoj zemlji koji bi se trebao naći na plenarnom zasjedanju PSVE do kraja ove godine.

Članovi Izaslanstva PSBiH upoznali su Odbor za monitornig o političkim dešavanjima u Bosni i Hercegovini iz ugla vlasti i opozicije. Na sjednici je bilo govora o više tema, od kojih su neke napredak u funkcioniranju institucija u BiH i izbor Vijeća ministara BiH, izbor stalnih povjerenstava i izaslanstava PSBiH u međunarodnim institucijama i asocijacijama u kojima je BiH punopravna članica, rad pravosuđa, transparentnost rada institucija, ispunjavanje uvjeta za napredak BiH prema Europskoj uniji, te rad institucija kao što su Središnje izborno povjerenstvo i Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće.

U narednom razdoblju Bosna i Hercegovina će, kako je rečeno, biti redovita tema Odbora za monitoring, a već u ožujku na svojoj sjednici u Ankari ovo tijelo će nastaviti raspravu o stanju u BiH, nakon čega će uslijediti i posjeta izvjestitelja Vijeća Europe našoj državi. Do kraja godine očekuje se finaliziranje izvješća o BiH, te rasprava na plenarnom zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću