MENI
23.1.2020.

Конституисане заједничке комисије оба дома ПСБиХ

Избором предсједавајућих, те првих и других замјеника предсједавајућих, у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине (ПСБиХ) данас су конституисане заједничке комисије оба дома ПСБиХ. 

За предсједавајућег Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ изабран је Асим Сарајлић. За прву замјеницу предсједавајућег изабрана је Борјана Кришто, а за другу замјеницу Душанка Мајкић. Чланови ове Комисије су још и посланици Шемсудин Мехмедовић, Сања Вулић, Драган Мектић, Џенан Ђонлагић и Зукан Хелез, те делегати Амир Фазлић, Средоје Новић, Марина Пендеш и Бариша Чолак.

За предсједавајућег Заједничке комисије за за надзор над радом Обавјештајно – безбједносне агенције БиХ изабран је Нермин Никшић. За првог замјеника предсједавајућег изабран је Средоје Новић, а за другог замјеника Предраг Кожул. Чланови ове Комисије су још и посланици Сафет Софтић, Ненад Стевандић, Мирко Шаровић и Златан Бегић, те делегати Муниб Јусуфовић, Асим Сарајлић, Никола Шпирић, Марина Пендеш и Бариша Чолак.

За предсједавајућег Заједничке комисије за економске реформе и развој ПСБиХ изабран је Шемсудин Дедић. За прву замјеницу предсједавајућег изабрана је Лидија Брадара, а за другог замјеника Драган Богданић. Чланови ове Комисије су још и посланици Мирсад Кукић, Јасмин Емрић, Јаков Галић и Енвер Биједић, те делегати Муниб Јусуфовић, Амир Фазлић, Лазар Продановић, Младен Босић и Златко Милетић.

Предсједавајући Заједничке комисије за европске интеграције ПСБиХ је Никола Ловриновић, док је за првог замјеника предсједавајућег изабран Лазар Продановић, а за другог замјеника Халид Гењац. Чланови ове Комисије су још и посланици Денис Звиздић, Сњежана Новаковић – Бурсаћ, Бранислав Бореновић и Саша Магазиновић, те делегати Денис Бећировић, Амир Фазлић, Младен Босић, Лидија Брадара и Бариша Чолак.

За предсједавајућег Заједничке комисије за административне послове ПСБиХ изабран је Обрен Петровић. За првог замјеника предсједавајућег изабран је Бариша Чолак, а за другог замјеника Амир Фазлић. Чланови ове Комисије су још и посланици Нермин Мандра, Сафет Софтић, Борјана Кришто, Влатко Главаш и Небојша Радмановић, те делегати Асим Сарајлић, Средоје Новић, Никола Шпирић и Лидија Брадара.

За предсједавајућег Заједничке комисије за људска права ПСБиХ изабран је Лазар Продановић. За првог замјеника предсједавајућег изабран је Един Мушић, а за другу замјеницу Даријана Филиповић. Чланови ове Комисије су још и посланици Љубица Миљановић, Аида Баручија, Мирјана Маринковић – Лепић и Јаков Галић, те делегати Денис Бећировић, Муниб Јусуфовић, Душанка Мајкић, Лазар Продановић, Златко Милетић и Марина Пендеш. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу