MENI
23.1.2020.

Konstituirana zajednička povjerenstva obaju domova PSBiH

Izborom predsjedatelja, te prvih i drugih zamjenika predsjedatelja, u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (PSBiH) danas su konstituirana zajednička povjerenstva obaju domova PSBiH. 

Za predsjedatelja Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH izabran je Asim Sarajlić. Za prvu zamjenicu predsjedatelja izabrana je Borjana Krišto, a za drugu zamjenicu Dušanka Majkić. Članovi ovog Povjerenstva su još i zastupnici Šemsudin Mehmedović, Sanja Vulić, Dragan Mektić, Dženan Đonlagić i Zukan Helez, te izaslanici Amir Fazlić, Sredoje Nović, Marina Pendeš i Bariša Čolak.

Za predsjedatelja Zajedničkog povjerenstva za za nadzor nad radom Obavještajno – sigurnosne agencije BiH izabran je Nermin Nikšić. Za prvog zamjenika predsjedatelja izabran je Sredoje Nović, a za drugog zamjenika Predrag Kožul. Članovi ovog Povjerenstva su još i zastupnici Safet Softić, Nenad Stevandić, Mirko Šarović i Zlatan Begić, te izaslanici Munib Jusufović, Asim Sarajlić, Nikola Špirić, Marina Pendeš i Bariša Čolak.

Za predsjedatelja Zajedničkog povjerenstva za ekonomske reforme i razvoj PSBiH izabran je Šemsudin Dedić. Za prvu zamjenicu predsjedatelja izabrana je Lidija Bradara, a za drugog zamjenika Dragan Bogdanić. Članovi ovog Povjerenstva su još i zastupnici Mirsad Kukić, Jasmin Emrić, Jakov Galić i Enver Bijedić, te izaslanici Munib Jusufović, Amir Fazlić, Lazar Prodanović, Mladen Bosić i Zlatko Miletić.

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za europske integracije PSBiH je Nikola Lovrinović, dok je za prvog zamjenika predsjedatelja izabran Lazar Prodanović, a za drugog zamjenika Halid Genjac. Članovi ovog Povjerenstva su još i zastupnici Denis Zvizdić, Snježana Novaković – Bursać, Branislav Borenović i Saša Magazinović, te izaslanici Denis Bećirović, Amir Fazlić, Mladen Bosić, Lidija Bradara i Bariša Čolak.

Za predsjedatelja Zajedničkog povjerenstva za administrativne poslove PSBiH izabran je Obren Petrović. Za prvog zamjenika predsjedatelja izabran je Bariša Čolak, a za drugog zamjenika Amir Fazlić. Članovi ovog Povjerenstva su još i zastupnici Nermin Mandra, Safet Softić, Borjana Krišto, Vlatko Glavaš i Nebojša Radmanović, te izaslanici Asim Sarajlić, Sredoje Nović, Nikola Špirić i Lidija Bradara.

Za predsjedatelja Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava PSBiH izabran je Lazar Prodanović. Za prvog zamjenika predsjedatelja izabran je Edin Mušić, a za drugu zamjenicu Darijana Filipović. Članovi ovog Povjerenstva su još i zastupnici Ljubica Miljanović, Aida Baručija, Mirjana Marinković – Lepić i Jakov Galić, te izaslanici Denis Bećirović, Munib Jusufović, Dušanka Majkić, Lazar Prodanović, Zlatko Miletić i Marina Pendeš. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću