MENI
5.11.2019.

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ др Денис Звиздић примио шефа Канцеларије Свјетске банке за БиХ

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ др Денис Звиздић састао се данас са шефом Канцеларије Свјетске банке за БиХ Emanuelom Salinasom.

Током разговора изражено је обострано задовољство што је уз подршку Свјетске банке у протеклом периоду наша земља реализовала низ врло значајних пројеката из различитих области, а посебно је било говора о реформи здравственог сектора, реструктурирању јавних предузећа, те о застоју у ратификацији додатног финансирања Пројекта енергетске ефикасности, који се до сада у пракси показао изнимно корисним за цијелу Босну и Херцеговину.

Такође, разговарано је и о изради новог споразума између Босне и Херцеговине и Свјетске банке. Овим документом, који би се требао почети припремати до краја ове године биће, како је најављено, дефинисани сектори и области у оквиру којих ће бити реализовани различити пројекти које је спремна подржати Свјетска банка. Посебно је истакнута и потреба да се убрза реализација започетих пројеката које у нашој земљи подржава Свјетска банка а нарочито у дијелу који се односи на наставак реализације Пројекта енергетске ефикасности и имплементацију Пројекта јачања банкарског сектора у БиХ.

Истовремено, у разговору је наглашена потреба да се прати и непрестано побољшава ефективност пројеката које у нашој земљи подржава Свјетска банка. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу