MENI
5.11.2019.

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Zvizdić primio šefa Ureda Svjetske banke za BiH

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Zvizdić sastao se danas sa šefom Ureda Svjetske banke za BiH Emanuelom Salinasom.

Tijekom razgovora izraženo je obostrano zadovoljstvo što je uz potporu Svjetske banke u proteklom razdoblju naša zemlja realizirala niz vrlo značajnih projekata iz različitih oblasti, a posebno je bilo govora o reformi zdravstvenog sektora, restrukturiranju javnih poduzeća, te o zastoju u ratifikaciji dodatnog financiranja Projekta energetske učinkovitosti, koji se do sada u praksi pokazao iznimno korisnim za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Također, razgovarano je i o izradbi novog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Svjetske banke. Ovim dokumentom, koji bi se trebao početi pripremati do kraja ove godine bit će, kako je najavljeno, definirani sektori i oblasti u okviru kojih će biti realizirani različiti projekti koje je spremna podržati Svjetska banka. Posebno je istaknuta i potreba da se ubrza realizacija započetih projekata koje u našoj zemlji podržava Svjetska banka a naročito u dijelu koji se odnosi na nastavak realizacije Projekta energetske učinkovitosti i implementaciju Projekta jačanja bankarskog sektora u BiH.

Istodobno, u razgovoru je naglašena potreba da se prati i neprestano poboljšava efektivnost projekata koje u našoj zemlji podržava Svjetska banka. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću