MENI
4.11.2019.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović primio novoimenovanu šeficu Misije OESS-a u BiH

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović, primio je danas u posjet novoimenovanu šeficu Misije OESS-a u BiH, veleposlanicu Kathleen Kavalec.

Veleposlanica Kavalec je istaknula da će OESS nastaviti pružati konstruktivnu potporu radu parlamenta BiH, jačanju pravne države, realizaciji fer i pravednih izbora i razvoju obrazovanja u BiH.

Posebna pozornost tijekom razgovora posvećena je problemu odlaska mladih iz BiH u zemlje EU. S tim u svezi zajednički je ocijenjeno da sve razine vlasti Bosne i Hercegovine moraju intenzivnije surađivati kako bi mladima otvarali perspektive za njihov ostanak.

Razgovarano je i o aktualnoj političkoj situaciji u našoj zemlji, a osvrnuvši se na zastoj u uspostavi vlasti gospodin Izetbegović je naglasio da se rješenja trebaju tražiti u okviru kompromisa koji je baziran na europskim principima i principima pravne države uz poštivanje ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću