MENI
4.11.2019.

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бакир Изетбеговић примио новоименовану шефицу Мисије ОЕБС-а у БиХ

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бакир Изетбеговић, примио је данас у посјету новоименовану шефицу Мисије ОЕБС-а у БиХ, амбасадорку Kathleen Kavalec.

Амбасадорка Kavalec је истакла да ће ОЕБС наставити пружати конструктивну подршку раду парламента БиХ, јачању правне државе, реализацији фер и праведних избора и развоју образовања у БиХ.

Посебна пажња током разговора посвећена је проблему одласка младих из БиХ у земље ЕУ. С тим у вези заједнички је оцијењено да сви нивои власти Босне и Херцеговине морају интензивније сарађивати како би младима отварали перспективе за њихов останак.

Разговарано је и о актуелној политичкој ситуацији у нашој земљи, а осврнувши се на застој у успостави власти господин Изетбеговић је нагласио да се рјешења требају тражити у оквиру компромиса који је базиран на европским принципима и принципима правне државе уз поштивање уставноправног поретка Босне и Херцеговине. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу