MENI
25.10.2019.

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Borjana Krišto i zamjenik predsjedatelja Doma naroda dr. Nikola Špirić susreli se u Strasbourgu sa predsjednikom Nacionalnog vijeća Republike Austrije

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i zamjenik predsjedatelja Doma naroda  PSBiH dr. Nikola Špirić susreli su se danas u Strasbourgu, na marginama Europske konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica Vijeća Europe, sa predsjednikom Nacionalnog vijeća Republike Austrije Wolfgangom Sobotkom.

Tijekom susreta izraženo je obostrano zadovoljstvo visokom razinom prijateljskih odnosa dvaju zemalja, te odličnom suradnjom parlamenata BiH i Austrije. S tim u svezi obje strane pozdravile su i podržale sudjelovanje zvaničnika Nacionalnog vijeća Austrije u provođenju Twinning projekta „Osnaživanje i nastavak potpore parlamentima Bosne i Hercegovine u poslovima europskih integracija“, koji se, osim u PSBiH, od svibnja ove godine provodi i u entitetskim i kantonalnim parlamentima, kao i Skupštini Brčko Distrikta.

Predsjednik Sobotka naglasio je da će njegova zemlja nastaviti da pruža snažnu potporu procesu europskih integracija BiH, kao i svih ostalih zemalja regije u pretpristupnom procesu, uprkos, kako je rekao, činjenici da se Francuska i još neke europske zemlje protive nastavku procesa proširenja Europske unije (EU).

Najavljujući da će Nacionalno vijeće Austrije početkom naredne godine organizirati veliku konferenciju posvećenu izazovima u procesu proširenja EU, predsjednik Sobotka uputio je poziv najvišim zvaničnicima PSBiH da sudjeluju u radu te konferencije, što su zamjenici predsjedatelja obaju domova PSBiH prihvatili. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću