MENI
25.10.2019.

Замјеница предсједавајућег Представничког дома Борјана Кришто и замјеник предсједавајућег Дома народа др Никола Шпирић сусрели се у Стразбуру са предсједником Националног савјета Републике Аустрије

Замјеница предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Борјана Кришто и замјеник предсједавајућег Дома народа  ПСБиХ др Никола Шпирић сусрели су се данас у Стразбуру, на маргинама Европске конференције предсједника парламената земаља чланица Савјета Европе, са предсједником Националног савјета Републике Аустрије Wolfgangom Sobotkom.

Током сусрета изражено је обострано задовољство високим нивоом пријатељских односа двије земље, те одличном сарадњом парламената БиХ и Аустрије. С тим у вези обје стране поздравиле су и подржале учешће званичника Националног савјета Аустрије у провођењу Twinning пројекта „Оснаживање и наставак подршке парламентима Босне и Херцеговине у пословима европских интеграција“, који се, осим у ПСБиХ, од маја ове године проводи и у ентитетским и кантоналним парламентима, као и Скупштини Брчко Дистрикта.

Предсједник Sobotka нагласио је да ће његова земља наставити да пружа снажну подршку процесу европских интеграција БиХ, као и свих осталих земаља региона у претприступном процесу, упркос, како је рекао, чињеници да се Француска и још неке европске земље противе наставку процеса проширења Европске уније (ЕУ).

Најављујући да ће Национални савјет Аустрије почетком наредне године организовати велику конференцију посвећену изазовима у процесу проширења ЕУ, предсједник Sobotka упутио је позив највишим званичницима ПСБиХ да учествују у раду те конференције, што су замјеници предсједавајућих оба дома ПСБиХ прихватили. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу