MENI
23.10.2019.

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Borjana Krišto i zamjenik predsjedatelja Doma naroda dr. Nikola Špirić na Europskoj konferenciji predsjednika parlamenata zemalja članica Vijeća Europe

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH dr. Nikola Špirić sudjelovat će na Europskoj konferenciji predsjednika parlamenata zemalja članica Vijeća Europe, koja će se 24. i 25. listopada održati u Strazburu.

Uz sudjelovanje oko 60 predsjednika i 300 zastupnika država članica, na konferenciji koju organizira Parlamentarna skupština Vijeća Europe, bit će obilježena 70. obljetnica od osnivanja Vijeća Europe, jedinstvene međunarodne multilateralne organizacije za zaštitu ljudskih prava, razvoj demokracije i potporu vladavini prava.

U okviru rasprave na temu „Naša zajednička europska kuća – sljedećih 70 godina“, sudionicima konferencije obratit će se zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto.

Tijekom dvodnevnog skupa vodećih europskih parlamentaraca raspravljat će se i o doprinosu parlamenata provođenju Agende Ujedinjenih naroda 2030. i njenih ciljeva održivog razvoja. Na ovu temu u svom obraćanju sudionicima konferencije govorit će i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH dr. Nikola Špirić.

U Strazburu će se raspravljati i o ulozi parlamenata u borbi protiv rastuće pojave uznemiravanja i govora mržnje prema ženama u politici.

U okviru konferencije bit će održan i sastanak glavnih tajnika parlamenata zemalja članica Vijeća Europe.

Prva Europska konferencija predsjednika parlamenata u organizaciji Parlamentarne skupštine Vijeća Europe održana je 1975. godine i od tada se održava svake dvije godine u Strazburu ili nekom od glavnih gradova zemalja članica Vijeća Europe. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću