MENI
15.10.2019.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Небојша Радмановић и замјеник предсједавајућег Дома народа др Никола Шпирић разговарали са предсједницом Представничког дома Конгреса Мексика

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Небојша Радмановић и замјеник предсједавајућег Дома народа ПСБиХ др Никола Шпирић разговарали су данас у Београду, на маргинама 141. засједања Скупштине Интерпарламентарне уније, са предсједницом Представничког дома Конгреса Мексика Laurom Rojas Hernandez.

Током срдачног разговора, у коме су учествовали и чланови делегације Когреса Мексика у Скупштини Интерпарламентарне уније, изражена је обострана жеља за побољшањем политичке и привредне сарадње двије пријатељске земље.

Наглашено је како би сусрети парламентараца и размјена посјета званичника ПСБиХ и Конгреса Мексика на највишем нивоу значајно допринијела успостављању боље економске сарадње. С тим у вези, замјеници предсједавајућег Представничког дома и Дома народа ПСБиХ Небојша Радмановић и др Никола Шпирић позвали су мексичке привреднике да учествују у раду најзначајнијих економских форума и сајмова у БиХ, те да инвестирају у нашу земљу.

Договорено је да обје стране утичу на убрзавање активности на потписивању међудржавног Меморандума о разумијевању, што би, како је речено, значајно подстакло сарадњу БиХ и Мексика на политичком и економском плану, као и у областима образовања и културе.

Током сусрета посебно се разговарало о проблемима миграцијске кризе, с којом су суочене обје земље. Како је наглашено, и Мексико и БиХ суочавају се са таласом миграната који из латиноамеричких држава и држава Блиског истока желе да уђу у САД, односно земље Европске уније. У вези с овим питањем, договорени су начини даље размјене информација и искустава у рјешавању проблема и посљедица миграцијске кризе.

Радмановић и Шпирић позвали су госпођуRojas Hernandez да посјети Босну и Херцеговину. Прихваћен је и позив предсједнице Представничког дома Конгреса Мексика да чланови колегијума оба дома ПСБиХ посјете Мексико. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу