MENI
15.10.2019.

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Nebojša Radmanović i zamjenik predsjedatelja Doma naroda dr. Nikola Špirić razgovarali sa predsjednicom Zastupničkog doma Kongresa Meksika

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nebojša Radmanović i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH dr. Nikola Špirić razgovarali su danas u Beogradu, na marginama 141. zasjedanja Skupštine Interparlamentarne unije, sa predsjednicom Zastupničkog doma Kongresa Meksika Laurom Rojas Hernandez.

Tijekom srdačnog razgovora, u kome su sudjelovali i članovi izaslanstva Kogresa Meksika u Skupštini Interparlamentarne unije, izražena je obostrana želja za poboljšanjem političke i gospodarske suradnje dvaju prijateljskih zemalja.

Naglašeno je kako bi susreti parlamentaraca i razmjena posjeta zvaničnika PSBiH i Kongresa Meksika na najvišoj razini značajno doprinijela uspostavljanju bolje ekonomske suradnje. S tim u svezi, zamjenici predsjedatelja Zastupničkog doma i Doma naroda PSBiH Nebojša Radmanović i dr. Nikola Špirić pozvali su meksičke gospodarstvenike da sudjeluju u radu najznačajnijih ekonomskih foruma i sajmova u BiH, te da investiraju u našu zemlju.

Dogovoreno je da obje strane utiču na ubrzavanje aktivnosti na potpisivanju međudržavnog Memoranduma o razumijevanju, što bi, kako je rečeno, značajno podstaklo suradnju BiH i Meksika na političkom i ekonomskom planu, kao i u oblastima obrazovanja i kulture.

Tijekom susreta posebno se razgovaralo o problemima migracijske krize, s kojom su suočene obje zemlje. Kako je naglašeno, i Meksiko i BiH suočavaju se sa talasom migranata koji iz latinoameričkih država i država Bliskog istoka žele da uđu u SAD, odnosno zemlje Europske unije. U svezi s ovim pitanjem, dogovoreni su načini daljnje razmjene informacija i iskustava u rješavanju problema i posljedica migracijske krize.

Radmanović i Špirić pozvali su gospođu Rojas Hernandez da posjeti Bosnu i Hercegovinu. Prihvaćen je i poziv predsjednice Zastupničkog doma Kongresa Meksika da članovi kolegija obaju domova PSBiH posjete Meksiko. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću