MENI
14.10.2019.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Небојша Радмановић разговарао са предсједником Државног збора Републике Словеније

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Небојша Радмановић разговарао је данас, на маргинама 141. засједања Скупштине Интерпарламентарне уније у Београду, са предсједником Државног збора Републике Словеније Дејаном Жиданом.

Током сусрета заједнички је констатовано да су односи двије земље на врло високом нивоу али и да добре политичке и институционалне односе БиХ и Словеније треба да прати и снажнија сарадња на економском плану, те подизање нивоа словеначких инвестиција у привреду БиХ.

Износећи оцјену да је Словенија једна од држава чланица Европске уније (ЕУ) која одлично разумије политичке прилике и односе у БиХ, господин Радмановић упознао је предсједника Државног збора Словеније с актуелном политичком ситуацијом у БиХ. Он је упозорио на чињеницу да ни годину дана након проведених избора није изабран нови Савјет министара БиХ, те додао да таква ситуација битно успорава процес европских интеграција, око којег постоји консензус свих важнијих политичких партија у БиХ.

Предсједник Државног збора Словеније Дејан Жидан подржао је европску перпективу свих земаља региона и нагласио да је будућност БиХ у ЕУ. Према ријечима господина Жидана, потребно је да ЕУ убрза процес преговарања са свим балканским државама јер је, како је рекао, пуноправно чланство ових земаља прворазредан политички, безбједносни и економски интерес ЕУ. (крај)

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу