MENI
14.10.2019.

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Nebojša Radmanović razgovarao sa predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nebojša Radmanović razgovarao je danas, na marginama 141. zasjedanja Skupštine Interparlamentarne unije u Beogradu, sa predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije Dejanom Židanom.

Tijekom susreta zajednički je konstatirano da su odnosi dviju zemalja na vrlo visokoj razini ali i da dobre političke i institucionalne odnose BiH i Slovenije treba pratiti i snažnija suradnja na ekonomskom planu, te podizanje razine slovenačkih investicija u gospodarstvo BiH.

Iznoseći ocjenu da je Slovenija jedna od država članica Europske unije (EU) koja odlično razumije političke prigode i odnose u BiH, gospodin Radmanović upoznao je predsjednika Državnog zbora Slovenije s aktualnom političkom situacijom u BiH. On je upozorio na činjenicu da ni godinu dana nakon provedenih izbora nije izabrano novo Vijeće ministara BiH, te dodao da takva situacija bitno usporava proces europskih integracija, oko kojeg postoji konsenzus svih važnijih političkih partija u BiH.

Predsjednik Državnog zbora Slovenije Dejan Židan podržao je europsku perpektivu svih zemalja regiona i naglasio da je budućnost BiH u EU. Prema riječima gospodina Židana, potrebno je da EU ubrza proces pregovaranja sa svim balkanskim državama jer je, kako je rekao, punopravno članstvo ovih zemalja prvorazredan politički, sigurnosni i ekonomski interes EU. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću