MENI
14.10.2019.

Реаговање: Парламентарна скупштина БиХ није дужник према Интерпарламентарној унији

Поводом неточних информација да је Парламентарна скупштина Босне и Херцеговине међу дужницима према Интерпарламентарној унији, ради потпуне истине јавности презентујемо сљедеће чињенице:

Потпуно су нетачне тврдње да је Босна и Херцеговина међу земљама које нису платиле годишњу накнаду за чланство у Интерпарламентарној унији (ИПУ) као и контрибуцију за чланство у Групи 12+ ИПУ.

Наиме, 1. априла 2019. године у сврху годишње чланарине ПСБиХ у Групи 12+ Интерпарламентарне уније извршена је уплата 536 евра (копија налога за уплату у прилогу) а у потпуности је измирена и контрибуција за чланство Парламентарне скупштине БиХ у ИПУ за ову годину (копија налога за уплату такође у прилогу).

Дакле, било каквих дуговања - нема. Штавише, на било којем актуелном документу Интерпарламентарне уније на којем су набројане земље чланице са неизмиреним финансијским обавезама нема имена Босне и Херцеговине.

На жалост, обзиром да је након прве објаве садржај ове нетачне вијести мултиплициран и на већем броју портала, принуђени смо исправку публиковати и на службеној веб страници ПСБиХ и доставити је ширем кругу корисника а не само медијима који су објавили информацију како бисмо зауставили или бар умањили њене негативне ефекте по углед Парламентарне скупштине БиХ. (крај)

Копије налога за уплату  

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу