MENI
11.10.2019.

Делегација Парламентарне скупштине БиХ учествоваће у Београду на 141. засједању Скупштине Интерпарламентарне уније

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Небојша Радмановић и замјеник предсједавајућег Дома народа ПСБиХ др Никола Шпирић предводиће делегацију ПСБиХ која ће од 13. до 17. октобра у Београду учествовати на 141. засједању Скупштине Интерпарламентарне уније.

Овогодишња Скупштина Интерпарламентарне уније, у чијем је саставу 179 парламената и 12 придружених парламентарних организација међу којима и Европски парламент и Парламентарна скупштина Савјета Европе, расправљаће о низу актуелних тема и питања која се тичу успостављања мира и конструктивног дијалога између држава, поштивања људских права, родне равноправности, као и испуњавања циљева одрживог развоја.

Централна тема пленарног засједања највеће и најстарије глобалне парламентарне организације, која ове године обиљежава 130 година постојања и рада, биће посвећена улози и механизмима парламената у јачању међународног права и регионалне сарадње. У оквиру ове расправе очекује се и обраћање замјеника предсједавајућег Представничког дома ПСБиХ Небојше Радмановића.

Током засједања најављени су и бројни билатерални сусрети чланова делегације ПСБиХ са предсједницима и делегацијама парламената земаља чланица Скупштине Интерпарламентарне уније. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу