MENI
11.10.2019.

Izaslanstvo Parlamentarne skupštine BiH sudjelovat će u Beogradu na 141. zasjedanju Skupštine Interparlamentarne unije

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nebojša Radmanović i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH dr. Nikola Špirić predvodit će izaslanstvo PSBiH koja će od 13. do 17. listopada u Beogradu sudjelovati na 141. zasjedanju Skupštine Interparlamentarne unije.

Ovogodišnja Skupština Interparlamentarne unije, u čijem je sastavu 179 parlamenata i 12 pridruženih parlamentarnih organizacija među kojima i Europski parlament i Parlamentarna skupština Vijeća Europe, raspravljat će o nizu aktualnih tema i pitanja koja se tiču uspostavljanja mira i konstruktivnog dijaloga između država, poštivanja ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, kao i ispunjavanja ciljeva održivog razvoja.

Središnja tema plenarnog zasjedanja najveće i najstarije globalne parlamentarne organizacije, koja ove godine obilježava 130 godina postojanja i rada, bit će posvećena ulozi i mehanizmima parlamenata u jačanju međunarodnog prava i regionalne suradnje. U okviru ove rasprave očekuje se i obraćanje zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Nebojše Radmanovića.

Tijekom zasjedanja najavljeni su i brojni bilateralni susreti članova izaslanstva PSBiH sa predsjednicima i izaslanstvima parlamenata zemalja članica Skupštine Interparlamentarne unije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću