MENI
11.10.2019

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvovat će u Beogradu na 141. zasjedanju Skupštine Interparlamentarne unije

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nebojša Radmanović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH dr. Nikola Špirić predvodit će delegaciju PSBiH koja će od 13. do 17. oktobra u Beogradu učestvovati na 141. zasjedanju Skupštine Interparlamentarne unije.

Ovogodišnja Skupština Interparlamentarne unije, u čijem je sastavu 179 parlamenata i 12 pridruženih parlamentarnih organizacija među kojima i Evropski parlament i Parlamentarna skupština Vijeća Evrope, raspravljat će o nizu aktuelnih tema i pitanja koja se tiču uspostavljanja mira i konstruktivnog dijaloga između država, poštivanja ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, kao i ispunjavanja ciljeva održivog razvoja.

Centralna tema plenarnog zasjedanja najveće i najstarije globalne parlamentarne organizacije, koja ove godine obilježava 130 godina postojanja i rada, bit će posvećena ulozi i mehanizmima parlamenata u jačanju međunarodnog prava i regionalne saradnje. U okviru ove rasprave očekuje se i obraćanje zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Nebojše Radmanovića.

Tokom zasjedanja najavljeni su i brojni bilateralni susreti članova delegacije PSBiH sa predsjednicima i delegacijama parlamenata zemalja članica Skupštine Interparlamentarne unije. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću