MENI
9.10.2019.

Одржан састанак Организационог одбора 11. свјетске конференције омбудсмена за оружане снаге

У Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине (ПСБиХ) данас је одржан састанак Организационог одбора 11. свјетске конференције омбудсмена за оружане снаге која ће у организацији кровне законодавне институције БиХ бити одржана од 28. до 30. октобра 2019. године у Сарајеву.

На састанку којем су уз Парламентарног војног повјереника као једног од главних  домаћина овог конференције, присуствовали чланови Колегијума те руководиоци сектора Секретаријата Парламентарне скупштине као и представници Заједничке комисије за одбрану и безбједност, наглашено је да организација свјетске конференције омбудсмена за оружане снаге представља велику част и за Парламентарну скупштину БиХ и за Босну и Херцеговину у цјелини. Посриједи је, како је закључено, прилика да не само још једном покажемо способност организације великих скупова, него и да представимо значајна достигнућа у области заштите људских права униформираних особа. Такође, конференција је прилика и да шире потенцијале Босне и Херцеговине презентирамо у најљепшем свијетлу.

Констатовано је да припреме за овај велики скуп на којем се очекује око 100 учесника из око 50 земаља свијета иду планираним темпом. Радна тијела Парламентарне скупштине БиХ, речено је данас, у свом домену професионално раде како би се значајни гости у нашој земљи осјећали угодно и како би конференција протекла у конструктивном и успјешном раду. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу