MENI
9.10.2019.

Održan sastanak Organizacijskog odbora 11. svjetske konferencije ombudsmana za oružane snage

U Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (PSBiH) danas je održan sastanak Organizacijskog odbora 11. svjetske konferencije ombudsmana za oružane snage koja će u organizaciji krovne zakonodavne institucije BiH biti održana od 28. do 30. listopada 2019. godine u Sarajevu.

Na sastanku kojem su uz Parlamentarnog vojnog povjerenika kao jednog od glavnih  domaćina ove konferencije, nazočili članovi Kolegija te rukovoditelji sektora Tajništva Parlamentarne skupštine kao i predstavnici Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost, naglašeno je da organizacija svjetske konferencije ombudsmana za oružane snage predstavlja veliku čast i za Parlamentarnu skupštinu BiH i za Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Posrijedi je, kako je zaključeno, prigoda da ne samo još jednom pokažemo sposobnost organizacije velikih skupova, nego i da predstavimo značajna dostignuća u oblasti zaštite ljudskih prava uniformiranih osoba. Također, konferencija je prilika i da šire potencijale Bosne i Hercegovine prezentiramo u najljepšem svijetlu.

Konstatirano je da pripreme za ovaj veliki skup na kojem se očekuje oko 100 sudionika iz oko 50 zemalja svijeta idu planiranim tempom. Radna tijela Parlamentarne skupštine BiH, rečeno je danas, u svom domenu profesionalno rade kako bi se značajni gosti u našoj zemlji osjećali ugodno i kako bi konferencija protekla u konstruktivnom i uspješnom radu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću