MENI
9.10.2019

Održan sastanak Organizacionog odbora 11. svjetske konferencije ombudsmena za oružane snage

U Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (PSBiH) danas je održan sastanak Organizacionog odbora 11. svjetske konferencije ombudsmena za oružane snage koja će u organizaciji krovne zakonodavne institucije BiH biti održana od 28. do 30. oktobra 2019. godine u Sarajevu.

Na sastanku kojem su uz Parlamentarnog vojnog povjerenika kao jednog od glavnih domaćina ove konferencije, prisustvovali članovi Kolegija te rukovodioci sektora Sekretarijata Parlamentarne skupštine kao i predstavnici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost, naglašeno je da organizacija svjetske konferencije ombudsmena za oružane snage predstavlja veliku čast i za Parlamentarnu skupštinu BiH i za Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Posrijedi je, kako je zaključeno, prilika da ne samo još jednom pokažemo sposobnost organizacije velikih skupova, nego i da predstavimo značajna dostignuća u oblasti zaštite ljudskih prava uniformiranih osoba. Također, konferencija je prilika i da šire potencijale Bosne i Hercegovine prezentiramo u najljepšem svijetlu.

Konstatirano je da pripreme za ovaj veliki skup na kojem se očekuje oko 100 učesnika iz oko 50 zemalja svijeta idu planiranim tempom. Radna tijela Parlamentarne skupštine BiH, rečeno je danas, u svom domenu profesionalno rade kako bi se značajni gosti u našoj zemlji osjećali ugodno i kako bi konferencija protekla u konstruktivnom i uspješnom radu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću