MENI
6.9.2019.

Делегаткиња у Дому народа Марина Пендеш учествује у раду 3. међународне конференције Групе за подршку Путу свиле Парламентарне скупштине ОЕБС-а

Делегаткиња у Дому народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Марина Пендеш учествује у раду 3. међународне конференције Групе за подршку Путу свиле Парламентарне скупштине ОЕБС-а, која се одржава у граду Андерматту у Швајцарској.

Конференцију на тему „Иницијатива Појас и пут – покретач Циљева одрживог развоја“, заједнички су организовали Делегација Федералне скупштине Швајцарске и Група за подршку Путу свиле Парламентарне скупштине ОЕБС-а.

Делегаткиња Пендеш активно је учествовала у раду три радионице, током којих се расправљало о изградњи одрживе инфраструктуре, о промоцији транспарентности и доброг управљања, као и даљим перспективама сарадње између држава чланица.

Посебна пажња током конференције посвећена је и питању борбе против корупције.

Тродневна конференција биће окончана одржавањем пленарног засједања, током којег се очекује усвајање Декларације из Андерматта, у којој се истиче потреба да јачањем дијалога о економској, политичкој и хуманитарној сарадњи између држава чланица Групе за подршку Путу свиле Парламентарне скупштине ОЕБС-а. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу