MENI
6.9.2019.

Izaslanica u Domu naroda Marina Pendeš sudjeluje u radu 3. međunarodne konferencije Skupine za potporu Putu svile Parlamentarne skupštine OESS-a

Izaslanica u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marina Pendeš sudjeluje u radu 3. međunarodne konferencije Skupine za potporu Putu svile Parlamentarne skupštine OESS-a, koja se održava u gradu Andermattu u Švicarskoj.

Konferenciju na temu „Inicijativa Pojas i put – pokretač Ciljeva održivog razvoja“, zajednički su organizirali Izaslanstvo Federalne skupštine Švicarske i Skupine za potporu Putu svile Parlamentarne skupštine OESS-a.

Izaslanica Pendeš aktivno je sudjelovala u radu tri radionice, tijekom kojih se raspravljalo o izgradnji održive infrastrukture, o promidžbi transparentnosti i dobrog upravljanja, kao i daljnjim perspektivama suradnje između država članica.

Posebna pozornost tijekom konferencije posvećena je i pitanju borbe protiv korupcije.

Trodnevna konferencija bit će okončana održavanjem plenarnog zasjedanja, tijekom kojeg se očekuje usvajanje Deklaracije iz Andermatta, u kojoj se ističe potreba da jačanjem dijaloga o ekonomskoj, političkoj i humanitarnoj suradnji između država članica Skupine za potporu Putu svile Parlamentarne skupštine OESS-a. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću